Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

domingo, 28 de febrero de 2016

Prezzi intel·ligència emocional




Segons Salovey i Mayer la intel·ligència emocional consisteix principalment en l'habilitat per manejar els sentimients i les emocions, discriminar entre elles i utilitzar aquests coneixements per dirigir els propis pensaments i les pròpies accions. 
Comentar la importància que té gestionar adequadament les emocions per tal d’estalviar-nos moments negatius i per sentir-nos còmodes amb els nostres actes. Cal dir que les emocions són les principals causes per les que reaccionem, llavors hem de tenir una bona percepció, comprensió i regulació d’aquestes per poder construir el nostre aprenentatge en una bona base i garantir un bon desenvolupament al llarg de la nostra vida. Cal que les nostres reaccions siguin correctes i constructives per tal d'afavorir les nostres relacions.
Per aixó cal educar les nostres emocions, és a dir, educar-les per aconseguir el màxim benestar personal possible.
Les relacions tant intrapersonals com interpersonals, són necessàries per l’aprenentatge. Coneixer-se a un mateix i estimar-se és sens dubte una tasca necessària per enfortir la nostra personalitat. També envoltar-se d’unes relacions positives i sanes és indispensable per establir un ambient positiu amb els infants i d’aquesta manera realitzar la tasca educativa adequadament.
Com a conclusió d’aquesta reflexió el procés d’aprenentage per gestionar les emocions és un procés que s’ha de començar des de ben petit i seguir al llarg de les nostres vides, ja que aquest procés es dóna per unes pautes genètiques de cada individu i de les experiències que ens envolten. Per tant és un procés a llarg termini, però que ha de començar en la nostra infància que és quan es construïrà la nostra personalitat i s’establiran molt dels nostres esquemes emocionals i afectius, que posteriorment repercutiran en les nostres vivències i reaccions.

No hay comentarios: