Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

domingo, 28 de febrero de 2016

Què és la gestió emocional?




Les emocions són el nostre motor d'acció i és per això que cal aprendre a regular les pròpies emocions, gestionar-les, canalitzar-les i positivar-les forma part de la essència de la vida de les persones. Contínuament atribuïm significats afectius i emocionals als successos que ens envolten: persones, treball, conflictes...
Les emocions són un motor d'acció i si les nostres accions marquen el nostre futur, saber dirigir-les es certament un art, l'art de viure en positiu les nostres emocions d'acord a la vida que desitgem.
Comprendre, afrontar i integrar la gestió emocional en la nostra formació ens permetrà disposar de eines fisiològiques, cognitives i emocionals que ens ajuden a aconseguir aquest benestar.

No hi ha emocions bones o dolentes. positives o negatives per si mateixes. Les emocions apareixen i aporten informacions. El més important és què fem amb aquestes informacions i com les gestionen. L'intent de cenyir el nostre món emocional només amb aquells sentiments o emocions considerades acceptables, fent veure que els altres no hi són, només ens porta al fracàs.
Un model de gestió adequat podria ser:
1. Sentir
2. Adonar-nos que sentim
3. Indentificar l'afecte
4. Traduir la informació
5. Valorar-la
6. Incorporar-la al nostre mapa de situació
7. Passar a l'acció si cal i deixar que l'afecte flueixi

No hay comentarios: