Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

martes, 23 de febrero de 2016

Pensant pensant, del conflicte es va reflexionant... entrada de conflicte


Pensant pensant, del conflicte es va reflexionant...



Vulguem o no els conflictes ens els trobem al nostre dia a dia. Es podria dir que son vitals per nosaltres i que no podem evitar la seva existència.
Sí que és cert que si intentem buscar paraules relacionades amb els conflictes, sortiran més paraules relacionades amb aspectes negatius que positius, però és perquè en realitat els conflictes els relacionem amb baralles, amb disputes... aspectes que realment no són bons.
Pot ser identifiquem els conflictes més negatius, ja que els relacionem amb una mala resolució, perquè sabem que acabarà malament, potser a crits pot ser a insults, perquè ens desgasta i no sabem resoldre’ls de manera positiva.


És que els conflictes sempre són negatius?

Crec que un conflicte també serveix per obrir-te els ulls; un conflicte et pot ajudar a buscar amb pensament divergent sempre respostes noves, pots innovar: què faig per solucionar aquest conflicte que ha aparegut?
El que és realment indispensable és el fet que el pitjor que podem fer és deixar passar el conflicte i fer com si no hagués passat res, ja que realment parlant les persones s’entenen, i hi ha moltes formes de solucionar un conflicte, amb els altres però també amb un mateix.
En tots dos tenen un paper molt important les emocions que hi juguen, no podem pretendre tenir un conflicte i que no t’expressi cap reacció, però clar, la seva resolució crec que té molt a veure amb aquesta regulació d’emocions que et fa parar a pensar en el conflicte i reaccionar d’una manera no impulsiva per dissoldre una mica l’enfrontament.
En aquests desacords a vegades no entenem què passa, o no volem entendre-ho, i si la persona ha tingut un mal dia? Això farà que tingui unes respostes més encaminades a empitjorar les coses i a no parar-se a pensar. Però és el que dèiem abans: els conflictes formen part de la nostra quotidianitat, diàriament podem trobar-los, hi ha de diferents tipus i hi ha diferents maneres de solucionar-los, cadascú té la seva posició i els seus interessos i el desacord està present... Tothom té la seva postura, la seva percepció del conflicte, hi poden haver terceres persones, falta comunicació... molts elements poden intervenir en aquest conflicte, més subjectiu, és clar, que un problema.
Personalment crec que ens falten eines per resoldre els conflictes, ens enganxem al conflicte sense veure la solució, no disposem d’aquests recursos; empatia, respecte, assertivitat, comprensió, ajuda, gestió, habilitats comunicatives, assimilació del problema... els valors juguen un paper important.
Crec que realment hem de conèixer què volem, i saber com ens afecta la situació, per poder resoldre de la manera més positiva i sempre buscar la solució més adequada per tothom.

No hay comentarios: