Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

domingo, 28 de febrero de 2016


El Guillem i el seu germà


En aquest conte veiem un conflicte, el d'en Guillem amb el seu germà. En Guillem està cansat de que el seu germà sempre vagi amb ell a l'escola i no li deixi mirar totes les coses que hi ha pel carrer. Així que un dia decideix marxar tot sol a l'escola, enfadat de que el seu germà el tracti com un nen patit. Llavors, quan arriba a l'escola espera al seu germà per dir-li que ha arribat bé i que no li ha passat res perquè ja és gran. Però el germà no ve perquè ha caigut i s'ha fet mal al peu, en Guillem va a buscar-lo i solucionen els seus problemes. En Guillem li diu que ell és gran i li agrada mirar els semàfors i cotxes quan va a l'escola, i el seu germà ho accepta.

Per tant, aquí veiem que en un principi hi ha un conflicte generacional, és a dir, el germà petit es queixa de les idees i comportaments del gran (ja que no el deixa sol). La causa central d'aquest conflicte podríem dir que és la cerca de satisfaccions psicològiques com la seguretat i l'autorealització, en aquest cas, la d'en Guillem.

És gràcies a la comunicació que fa que es solucionin els problemes, ja que en Guillem li explica al seu germà quan va a buscar-lo que ell ja és gran i pot anar sol perquè no li passarà res. I de pas, es dóna compte de que a ell també li agrada anar amb el seu germà i que ell també l'ha de cuidar. Podríem dir que el principal problema el tenia en Guillem, però al canviar la manera de veure les coses i de parlar amb el seu germà, ha canviat el punt de vista per un de positiu.
És per això que en els conflictes és important parlar les coses amb sinceritat i assertivitat per tal de no fer mal a la resta de persones i empatitzar.








No hay comentarios: