Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

domingo, 28 de febrero de 2016

Què puc fer?






Primer d'explicar la imatge que he seleccionat, donaré la definició de què és un conflicte:

"Dues o més persones en desacord o oposició per unes ideesprocessos, desitjos o valors incompatibles, percebuts com a tots. És una situació inevitable que per resoldre és necessiten habilitats i estratègies, on juguen un paper fonamental les emocions i sentiments."

Seguidament; faré una explicació de el que observem a la imatge, la qual qüestiona la pregunta Què puc fer davant un conflicte?; la imatge ens mostra diverses resolucions per aquest.

A continuació, aprofundiré en cadascuna de les resolucions:

· Marxo i ho deixo córrerd'aquesta manera no afrontem ni resolem el conflicte, prenent així la forma de conflicte latent on definim aquest posicionament com l'evitació, ell perd i jo perdo.

· Li dic que pari: ens trobem en una situació on expressem el nostre malestar de forma assertiva, en aquest cas tenim dret a dir les coses que ens molesten sense trepitjar els drets dels altres. Dir les coses correctament és el primer pas per poder resoldre un conflicte de manera que les dues parts guanyin.

· Canvio d'activitat o de joc: canviar una activitat o joc , no és forma de resoldre cap conflicte, és més pot produir marginació cap a una de les dues parts. En aquest cas, el nostre posicionament davant d'un conflicte seria acomodació, jo perdó però ells guanyen. L'única cosa que fem canviant de joc és allargar el conflicte sense cap resolució, fent-lo així més gran i intens.

· Pedra,paper o tisores: el que tenim com a un joc divertit té forma de conflicte pren la posició de competició amb els altres , això vol dir que una de les parts guanyaré passant per sobre de l'altre.

· Dic com em sento: tots davant una situació conflictiva tenim el dret de poder expressar com ens sentim, fent-lo d'una forma assertiva i sense ofendre a l'altra persona. Dir com un es sent en un moment pot facilitar la resolució del conflicte.

· Em disculpo: en el cas que nosaltres haguem originat el conflicte, i el volem resoldre, demanar disculpes serà el primer pas per arribar a un acord i poder posar fi al conflicte que tinguem.

· Em parlem: el primer pas per acabar amb un conflicte és acostar-te a l'altra part i parles les coses d'una manera assertiva i empàtica, ja que posar-se en la pell de l'altre és una bona forma de poder solucionar la situació negativa obtinguda.

· L'ignoro: actuant d'aquesta manera estem s'en passius, i el posicionament que tenim en el conflicte és acomodació, jo perdo i ell guanya. D'aquesta manera no obtenim cap solució i pren la forma de conflicte latent, el qual consisteix en no parlar sobre el que ha passat i es deixa tot en l'aire.

· M'espero i em calmo: Depèn el conflicte que s'origini, esperar i calmar-se serà una bona elecció, així podrem analitzar millor la situació i ens ajudarà a seleccionar millor les paraules amb les quals ens podrem expressar més tard. Si ens esperem i ens calmem però no afrontem el conflicte, aquesta situació s'allargarà i no es resoldrà.

Diferents de les nou resolucions explicades anteriorment, les vam poder observar detenidament en els rols-playing que ens van facilitar en la impro-conflictes; on van fer diverses situacions de la vida quotidiana on tothom ens podem trobar, i finalment van intentar solucionar.

Per finalitzar vull dir que abans d'iniciar un conflicte hem de realitzar pensaments amb nosaltres mateixos, per no crear un mal ambient i si ens trobem en aquestes situacions espero que serveixin d'ajuda les nou resolucions que us he facilitat.


No hay comentarios: