Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

martes, 23 de febrero de 2016

"Monsterbox" entrada emocional

"Monsterbox"

https://www.youtube.com/watch?v=hM4CWXwkyZ0

Aquest vídeo arriba directament al cor.
Tracta d’una nena que té uns amics molt singulars als quals vol donar un lloc per dormir, llavors acut a una botiga on un home gran, a canvi dels papers sobrants de les llaminadures de la nena li construeix una casa a dos dels seus amics.
Un dia la nena entra a la botiga amb un amic que és molt gran, i aquest trenca una flor de l’home, llavors aquest s’enfada i el fa fora, a ell i als altres amics.
Aquesta nena decebuda se’n va de la botiga de l’home, però el que ells no saben, és que l’home construiria una caseta pel seu gran amic però també per tots els altres, reconeixent l’error de fer-los fora i volent tornar per disculpar-se.
M’agradaria comentar-lo, ja que parla molts conceptes de l'educació emocional.


Perquè tracta de l'educació emocional?
Posa de manifest un concepte molt important com és l'amistat, l'amistat per sobre de tot, reconeixent els errors i aprenents d’ells.
Al cap i a la fi, la felicitat d’un mateix té molt a veure amb els altres, no només amb un mateix. Quantes vegades que hem estat malament hem tingut una persona que ens ha recolzat en els moments difícils?
A vegades les nostres motivacions vénen referides a satisfer als altres amb les nostres accions, perquè els altres, com he comentat abans, són algunes vegades la nostra raó d’actuar, el nostre impuls emocional per fer alguna cosa.
Perquè dic això? Perquè la vinculació social d’un mateix amb els altres per mi és molt important, els valors que prenen joc en aquest vídeo: l’amistat, la sinceritat, la humilitat... els considero imprescindibles a tractar amb els més petits i fins i tot amb nosaltres mateixos.
Personalment penso que l'empatia que té aquest home amb la nena és brutal, es posa a la pell de la nena quan no té diners per comprar la caseta pels seus amics i a sobre, quan aquests amics li han destrossat la seva botiga, ell construeix una casa per la nena i tots els seus companys de joc.
Quan aquests estranys personatges com són els amics de la nena trenquen i posen cap per avall la botiga de l’home gran, aquest té l’emoció d’ira i ràbia, i actua per impulsos sense pensar, fent fora als personatges amigables i la nena es queda molt decebuda. Per això també entren en joc les competències emocionals de l’home, que té les habilitats de tenir els sentiments necessaris per “demanar perdó” i “disculpar-se” i tornen a ser tots amics.
L'educació de les emocions hem de tractar-la des del principi, per cultivar així unes relacions positives i un aproximament a la felicitat.

No hay comentarios: