Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

domingo, 28 de febrero de 2016

Gestió de les emocions

La gestió emocional inclou habilitats importants com comprendre, controlar i modificar sentiments i emocions pròpies però també, ens permet comprendre millor com se sent una altra persona, és a dir, tenir empatia vers les altres persones.
Una correcta gestió de les emocions aporta qualitat de vida perquè això implica que una persona és capaç de regular l’emoció que en aquell moment sent. No hem d’ignorar-les, sinó treballar-les i gestionar-les. Encara que a vegades no és fàcil posar-li nom a allò que sentim.

Com treballem amb els infants la gestió de les emocions? És molt important introduir-la des de ben petits, d’aquesta manera els infants podran reconèixer i posar paraules a les seves emocions, tant les positives com les negatives. Així, estaran més preparats a l’hora d’enfrontar-se amb situacions diverses i també, complexes amb les quals s’aniran trobant al llarg de la seva vida.

Elsa Punset ha escrit una col·lecció de contes que s’anomenen “El taller de les emocions” que pretén ajudar als infants a entendre el que senten i a gestionar adequadament les seves emocions i sentiments. Cada llibre està dedicat a una emoció o a una habilitat.
Els dos primers són: “Los Atrevidos en busca del tesoro”, on es treballa l’autoestima, i el segon és “Los Atrevidos dan el gran salto”, que es treballa la por.

Aquests contes narren les aventures de dos nens i el seu gos en les olimpíades de les emocions, i amb les seves històries ajudaran als infants a reconèixer les emocions, posar-li nom i gestionar-les.


Com a conclusió, les emocions i els sentiments són importants per entendre el comportament de les persones. Però, a vegades, ens trobem amb dificultats per gestionar-les. Per tant, és essencial començar a comprendre i gestionar-les des de la infància, i així serà més fàcil poder posar paraules a allò que sentim en tot moment.

A més, trobem recursos que ens ajudaran a fer-ho possible.

No hay comentarios: