Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

sábado, 27 de febrero de 2016

Gestió de les emocions: Arelí Arias.


Emocions

Gràcies a les emocions podem sentir empatia cap a altres persones, recuperar records significatius de la nostra vida i fins i tot superar positivament moments complicats. No obstant les emocions determinen les diferents formes d´actuar, d´afrontar la gran quantitat de situacions que sorgeixen al llarg de la vida tot això forma part de l´aprenentatge de cada persona. Les emocions poden influenciar la vida i condicionar la conducta de las persones això significa que las mateixes poden ajudar-nos a ser persones integrades socialment o no integrades lo qual significa que en un principi tot depèn de la manera en com les gestionem.

La infància es una etapa crucial en l´aprenentatge i maneig de les pròpies emocions, això la converteixi en el moment en què millor s´adquireixen els aprenentatges. El poder administrar les pròpies emocions hauria de ser un aprenentatge fonamental ja que com he esmentat abans tot el que es fa al llarg de la vida està impregnat d´emoció, d’aquesta manera gestionar les pròpies emocions constitueix la base de la resta d´aprenentatges. Si bé pels adult resulta molt difícil controlar les seves emocions segons la situació que es presenta, pels infants aquest control resulta encara molt més difícil per la falta d'experiències prèvies que els puguin orientar a com actuar adequadament. Al igual que succeeix amb qualsevol aprenentatge, les emocions determinaran la nostra manera d'afrontar la vida, per tant la comprensió i el control de les emocions pot resultar imprescindible per a la nostra integració en societat, però si aquesta falla, ens convertirem en persones no integrades, frustrades e infelices.

Finalment considero que com educadors i educadores hem de tenir en compte que el coneixement, comprensió i control de les emocions és vital, treballar amb els infants davant les conductes emocionalment inadequades, acompanyar-los en aquest aprenentatges es tasca nostra, fer-los reflexionar i entendre de manera constructiva, que les seves accions tenen certes repercussions en si mateixos com en les altres persones, així també oferir-les alternatives d´actuar positivament contribuirà en una millorà a l´hora de gestionar les seves emocions, com de pensar i d´actuar.
És de vital importància l´educació emocional en els infants ja que els ajudarà a ser adults que reconeguin i valorin els propis sentiments, al mateix temps que els ajudarà assimilar les emocions de la resta.

No hay comentarios: