Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

martes, 23 de febrero de 2016

Jocs per gestionar les emocions




Amb aquesta entrada al blog us vull oferir un link que vaig trobar investigant per la xarxa. Em semblen uns recursos molt adients i útils per poder treballar les emocions amb els infants.


En les últimes dècades  s’ha demostrat la importància  que té per a les persones i el seu dia a dia les emocions i els sentiments. Per aquest motiu es van posar en marxa un seguit d’investigacions que encara dia a dia ho demostren.

És imprescindible que a la nostra tasca com a educadors i amb el col·lectiu amb el qual treballarem prenguem consciència de la importància d’expressar els sentiments i emocions  com saber entendre-les.

Al link hi ha una sèrie de propostes de jocs interessants per al reconeixement de les emocions. També hi ha de més complexes, els quals hauriem d’adaptar segons l’edat que ens volem adreçar.

Tot seguit trobem un llistat de contes que fan referència a les emocions i sentiments. Doncs no oblidem que és un bon mètode per treballar a més de les emocions, el lèxic.

Aquest tema està molt lligat a la verbalització ja que requereix l’explicació de com ens sentim. Tot i que entren també altres factors no verbals ( mirada, expressió facial, boca, predispocició corporal…).


Com a conclusió la nostra feina com a educadors ha de ser un exemple per als infants: saber gestionar i saber entendre allò expressat. Només d’aquesta manera sabrem respondre als interessos reals i les necessitats de cada nen o nena.

No hay comentarios: