Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

viernes, 26 de febrero de 2016

L'inici de l'educació emocional a la llar! (Entrada emoció)

Perquè  les persones adultes no s'adonen de la importància de l'educació emocional?
Els nostres infants necessiten ser escoltats i valorats, no només quan expressen: una opinió, un aprenentatge o quan s'ensurten d'un conflicte... també és de vital importància quan expliquen com es senten.
 Tot comença en l'àmbit familiar on iniciaren les primeres pautes i models d'actuació per a la vida: aprenent a afrontar esdeveniments, les conductes davant diferents situacions...
La realitat es que la inteligència emocional es transmet de pares a fills i que, els nostres infants són capaços de percebre els estats d'ànim dels adults des de ben petits. Per tant, és imprescindible un bon referent com a pare o mare per transmetre-li una pressa de consciència de les seves emocions. Així doncs, cal ensenyar els nens a poder verbalitzar, identificar i comprendre com se senten perquè d'aquesta manera ells podran aprendre a gestionar les seves emocions.
Els pares i les mares, han de aprofitar qualsevol situació de la vida quotidiana per practicar tant si estan alegres com si estan tristos els seus fills. D'aquesta forma poden ajudar els seus fills a posar nom a les emocions, identificar-les i ampliar el vocabulari perquè sigui més ric.
Com hem après en aquesta unitat, tant les emocions positives com les negatives són legítimes, es a dir, formen part de nosaltres i no podem reprimir-les sinó acceptar-les. I és molt important fer un esforç per gestionar-les, ja que un comportament automàtic, no és adequat.
Per exemple, molts nens en sentit que l'enveja és dolenta, però la veritat és que és natural i l'han de poder treure, en el cas dels adults aquest sentiment també el poden tenir però ells són capaços de gestionar-los. Pasa el mateix amb estar enfadats, és una emoció normal, però no per això em de pegar els demes.
Com a conclusió, nosaltres com educadors hem d'aprendre a donà a les emocions la importància que tenen, i després de tots els nostres aprenentatges sobre el funcionament intern de la nostra particular forma d'expressar-nos, donar eines als pares o mares de l'escola que encara no han pogut conèixer aquesta realitat que cada dia és més reconeguda a les institucions.




No hay comentarios: