Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

sábado, 27 de febrero de 2016

Gestió de les emocions.


El control de les emocions pot dividir-se en quatre grans blocs: l’autoconeixement i l’autoregulació de les emocions (àrea intrapersonal), i l'empatia i habilitats socials (àrea interpersonal).
Totes les emocions que sentim porten un missatge, positiu o negatiu, i mentre que no es descobreix i es fa alguna cosa sobre aquest tema aquesta emoció es repetirà. Hi ha vegades, que ens arriba un empipament o tristesa que se'ns repeteix. Si tirem del fil descobrim que hi ha un malestar en nosaltres, que hi ha alguna actuació en la nostra vida que no desitgem.

D'una banda, està l’àera intrapersonal,on per prendre el control dels nostres comportaments i accions, el primer hem de ser capaços de reconèixer-los. Per a això es recomana realitzar un exercici de autoconsciència fent seguiment dels nostres comportaments, buscar pautes i, de ser necessari, demanar opinions a uns altres. Tot això ens permetrà desactivar els comportaments i accions que ens perjudiquin. Entre les tècniques que es recomanen per a això estan la respiració profunda i el desenvolupament d'un diàleg intern constructiu.
L'autocontrol té a veure amb escollir les paraules, el moment i l'actitud adequada per obtenir els resultats que busquem. Treballar el clima emocional precisa talent i pràctica. Ens pot ser molt útil preguntar-nos sobre les nostres intencions i després plantejar estratègies per determinar les accions i les paraules que ens donaran els resultats desitjats. És important comprendre que tenim poder sobre les nostres accions i paraules, per tant, podem canviar si ho desitgem.
D'altra banda, existeix l'àrea interpersonal on l'empatia es tracta de posar-se en la pell de l'altre, entenent les seves penes, les seves alegries, les seves pors, temors, motivacions, actituds, capacitats i mantenint una escolta activa per comprendre i captar millor el missatge que ens vol transmetre. Un altre component de l’àrea interpersonal, són les habilitats socials que són un conjunt de conductes necessàries que ens permeten interactuar i relacionar-nos amb els altres, de manera efectiva i satisfactòria.
Per tant els beneficis de desenvolupar el control de les emocions són:
  • Incrementa la autoconsciència. 
  •  Afavoreix l'equilibri emocional 
  •    Fomenta relacions harmonioses
  •  Potencia el rendiment laboral.
  •    Augmenta la motivació i l'entusiasme.
  •   Canvi i transformació personal.
  •     Atorga capacitat d'influència i lideratge.
  •   Millora l'empatia i les habilitats d'anàlisi social.
  •    Augmenta benestar psicològic.
  •    Facilita la bona salut.
  •   Brinda defenses per a la reacció positiva a la tensió i a l'estrès.
      

·       
·        
·      
·       
·        
·      
·      

No hay comentarios: