Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

sábado, 27 de febrero de 2016

Resolució de conflictes: Arelí Arias.


Resolució de conflictes.

Que és un conflicte ?

Es una situació en la qual dos o més persones amb interessos diferents i que no arriben a un acord, una de les parts intenta oposar-se a l´altre lo qual els porta a un enfrontament o discussió.

Quan ens pregunten o preguntem sobre el conflictes i que són, la majoria de persones es prenen com a situacions negatives, que poden portar a enfrontaments fins i tot a situacions de molta tensió, com també n´hi ha d´altres que creuen i pensen que la vida seria millor sense conflictes.

Per  tant es tracta de situacions desagradables i confoses que es presenten en diferents moments de la vida de les persones, per no dir que diàriament. Però quasi tots ens referim als conflictes com experiències negatives o amb el fet de que sempre hi hagin dos o més participants. No obstant, he de insistir en que no sempre tenen perquè ser dolents, però la manera i l´actitud com s´afronten determinarà que els resultats siguin positius o negatius. A més a més, dia a dia les persones tenim conflictes amb nosaltres mateixos, i d´altre banda els conflictes són inevitables en el desenvolupament humà i ens ajuden de cara a la maduració personal.

Cal dir que les persones ens centrem molt en resoldre un conflicte des del fons, i no tenim en compte que pot ser que dins del conflicte l´obstacle o la part negativa es la nostra actitud i la manera en com es prenen les diferencies.  Convé dir també que treballar en el coneixement de la resolució de conflictes com en les possibles formes de afrontar-los es important, tot i que no hi haurà una pauta per a cada conflicte que es presenti però si que una educació basada en el diàleg i en el respecte a l’hora d’abordar les diferencies; implicarà tenir una actitud positiva davant els mateixos.
Finalment crec en que la importància d´afrontar un conflicte també resideix en la capacitat que tinguem de construir opcions, alternatives, la creativitat de la que disposem, com negociem, el valor que li donem allò que ha passat i que està passant, que és el que volem i que estem disposats a fer per allò.

No hay comentarios: