Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

sábado, 27 de febrero de 2016

Intel·ligència emocional: Arelí Arias.


Intel·ligència emocional

És l'habilitat per prendre consciència de les pròpies emocions, de les emocions de les altres persones i la capacitat per regular-les.

Quina es la seva importància?

Partint d´aquest concepte , podem dir que la intel·ligència emocional és important ja que permet: Ser conscient dels propis sentiments i dels altres, mostrar empatia i comprendre els punts de vista dels altres, fer front de forma positiva als impulsos emocionals, de conducta i com regular-los, plantejar-se objectius positius i crear plans o formes per complir-los, utilitzar diferents habilitats socials positives a l'hora de manejar les seves relacions.

No obstant, a part de l'esmentat anteriorment sobre la intel·ligència emocional hi ha una vessant que pot ser que no la tinguem molt en compte i és que també la importància de la mateixa resideix en que actua de manera preventiva. Vull dir que una persona amb unes competències emocionals està mes preparada per no implicar-se en comportaments que perjudiquin la seva integritat com a persona, per això la necessitat d'adquirir competències emocionals per part de la infància com també de l'adolescència ajuda no solament en el dia a dia, també ho és de cara al seu desenvolupament personal.
Afegeixo a això que diferents estudis i evidències respecte a la necessitat i a la importància de les competències emocionals es dirigeixen fins i tot a mares embarassades, ja que l'estat emocional d'un mare repercuteix en el fetus.

Com a conclusió considero que començar el més aviat possible amb l'educació emocional és prioritari ja que la infància i l'adolescència com els adults podran estar més preparats davant de qualsevol situació que es presenti sense oblidar que també la manera de com s´afronta contribuirà a millorar o empitjorar l´estat de salut tant mental com a físic.

No hay comentarios: