Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

domingo, 28 de febrero de 2016

Mindfulness



La atención es
un músculo que
se debe entrenar”
Daniel Goleman

A classe vam parlar sobre el Mindfulness, que no es un altre cosa que estar conscientment present, volent comprendre que es el que passa, des d’una actitud oberta i amable. Es tracta de prestar atenció, moment per moment, al pensament, emocions, sensacions corporals. Es tracta de tenir autocontrol.

No sempre ens adonem, o pensem, que la ment va molt de presa i que en ocasions no gaudim del present perquè estem fent altres coses, com per exemple, jutjant, experimentant sensacions desagradables, preocupant-nos per el futur, etc.

Tant la psicologia clínica com la psiquiàtrica han desenvolupat tècniques de mindfulnnes, i s’ha demostrat que aquestes teràpies són eficaces, en especial per reduir l’ansietat, depressió i estrés. I també per ser més creatius,  augmentar la resistència emocional i a gaudir mes del que s’està fent.  

Però perquè mindfulnees en nens? Cada vegada hi han més estudis sobre els infants. Ens preocupem cada vegada més sobre el seu equilibri emocional i el desenvolupament de les seves capacitats en moments emocionalment fortes i difícils.

Com ja he dit, la ment va molt de presa, en el món en el que vivim, amb tantes ocupacions i activitats, sempre vivim amb presa. Així doncs és necessari trobar un moment de tranquil·litat física i mental. Treballar mindfulness a l’escola ajudarà a que tant alumnes com a mestres arribin a gaudir d’una major tranquil·litat a classe, major grau de concentració i més honestedat. Estudis demostren que els infants que practiquen aquesta tècnica es mostren més amables entre ells i en amb mateixos, guanyen confiança i jutgen amb menys rapidesa.  

Així que proposo, que cadascú de nosaltres, cada dia, en un moment donat, prenem el botó de pausa, parem i respirem.



Aquesta és una petita conclusió i resum que faig sobre el tema, recomano llegir aquest article que proporciona diferents exercicis per arribar al mindfulness:

Nuestro cuerpo está, pero no nues­tra cabeza”

Per altra banda es interesant contemplar altres opinions:

http://www.eparquiodelgado.com/index.php/un-analisis-critico-sobre-el-mindfulness-la-meditacion-de-moda/

No hay comentarios: