Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

martes, 23 de febrero de 2016

"El Puente" entrada emocional

"El Puente"

https://www.youtube.com/watch?v=LAOICItn3MM

Aquest curtmetratge tracta de quatre animalons els quals primerament entren en un conflicte. Els dos primers són un ós i un cérvol, que volen passar per un pont molt estret en el qual no poden fer-ho tots dos a la vegada i entren en una baralla per veure qui torna cap enrere perquè pugui passar l’altre.
Els altres dos, el conill i l'ós rentador (mapache) malgrat ser més petits són més astuts, i després d’haver rebut una pallissa per part de l’ós i del cérvol perquè també ells volien passar, trenquen les cordes del pont i són més intel·ligents, un s’ajup i l’altre li salta, i tan contents.
Perquè parlo d’aquest curtmetratge?
Perquè tracta molt sobre l’educació de les emocions.
Primerament podem posar de manifest com l’ós i el cérvol es barallen per alguna cosa, els dos no poden passar a la vegada, què fan? S’enfaden, s’enfaden sense entrar en un acord, s’emporten per les emocions (ira, ràbia...), i amb una actuació agressiva tenen un conflicte en el qual no estan gestionant les seves emocions, les estan transmetent sense pensar, i fins i tot arriben a violència física, quan peguen als animals més petits que també tenen dret a passar pel pont.
Els dos grans animals no arriben a un acord perquè no estan regulant les seves emocions, penso que poden portar aquest exemple a la vida real, quan no ens parem a pensar en la situació, a vegades tenim unes reaccions impulsives que no arriben a cap lloc ni solucionen cap cosa.
En canvi, els animals petits com són el conill i l’ós rentador (mapache) pensen les coses, les seves habilitats socials són posar-se d’acord en què això s’ha de solucionar d’alguna manera, i com? Trencant el pont de manera que ells puguin passar però que els grandots que no saben ni com arreglar les coses d’una manera racional, no. Llavors veiem com fins i tot els més petits tenen el problema de com passar, però es paren a pensar com fer-ho i arriben junts a una solució, l’acord de tenir els dos el que volen sense baralles.
La regulació emocional és molt important per arribar a un benestar, sigui mutu o amb un mateix, sempre podem trobar una solució a un problema.

No hay comentarios: