Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

viernes, 26 de febrero de 2016

L'èxit i el fracàs

Tots hem sentit a parlar de la intel·ligència emocional però, sabem que és?
La intel·ligència emocional és la capacitat que tenen les persones per conduir profitosament les emocions pròpies i les emociones alienes. Així doncs, es persones amb intel·ligència emocional són capaces de reconèixer, expressar, regular, controlar i dirigir les pròpies emocions i les dels altres per adaptar-se a les situacions, aconseguir metes i propòsits i trobar-se amb si mateixos.

Per a fer aquesta entrada me ajudat amb un vídeo del youtube que es diu “El Exito y el Fracaso. Inteligencia Emocional”. Trobo que és molt interessant ja que t’explica de forma breu i concisa les diferents maneres de veure la vida, veure-la de manera negativa o positiva. Explica que la gent que viu per aconseguir l’èxit s’esforça més i que, un cop aconseguit la motivació i satisfacció que li dóna l’ajuda a seguir en aquest camí. En canvi, la gent que veu la vida d’una manera negativa i es frustra cada vegada que algo no li surt bé té tendència a no esforçar-se ja que pensen que no donarà resultat.

 

Des de petits ens ensenyen que fracassar es algo dolent i que s’ha d’evitar però, si no cometéssim errors no aprendríem, no milloraríem i no avançaríem. Cometre errors és essencial per a créixer com a persona.

Tant l’èxit com el fracàs són dos conceptes molt subjectius, ja que una cosa que em fa feliç a mi, o em frustra, pot ser a una altra persona no. És per això que hem d’analitzar els èxits i fracassos des de més d’un punt de vista.

Hi ha dos tipus de persones, aquelles que tenen un enfocament fixe de les coses i aquelles que tenen un enfocament incremental. Les primeres són aquelles que no van més enllà per por a cometre erros o ser jutjats, les segones són aquelles que no tenen por al fracàs i el veuen com una oportunitat d’aprendre i millorar.

Un cop feta la reflexió us deixo amb una frase de Daniel Kahneman  que diu així: “el dolor del fracàs és dues vegades superior a la felicitat de l’èxit”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2EQ1vDgOBg4



No hay comentarios: