Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

domingo, 28 de febrero de 2016

Entrevista a Begoña Ibarrola

"El sistema educativo estará cojo mientras no ncorpore la inteligencia emocional"


Comparteixo amb vosaltres aquesta entrevista a Begoña Ibarrola. És psicòloga, investigadora i especialista en intel·ligència emocional, entre d’altres.

En aquesta entrevista Begoña defensa la importància de l’educació emocional a l’escola, argumentant que d’aquesta manera es reduirien els casos d'assetjament escolar, de fracàs escolar, també podrien evitar-se o disminuir els casos de suïcidi...

He escollit aquesta entrevista per què estic molt d’acord amb el que diu, i en els arguments que utilitza per defensar la seva postura.Des del meu punt de vista, també és molt important educar les emocions als més petits/es per tal d’aconseguir que en un futur també sàpiguen fer una bona gestió d’aquestes. I com bé diu aquesta psicòloga, no només s’han d’educar les àrees cognitives.

A partir d’aquesta educació emocional, els infants seran capaços d’expressar de forma assertiva els seus sentiments i emocions, regular les conductes pròpies, etc.

Prova de la realitat que suposa per mi la importància de l’educació emocional, es pot veure reflectida en el projecte que estem duent a terme aquest curs, ja que bàsicament tracta d’educar les emocions en un àmbit diferent del de l’escola.

Per finalitzar, us deixo aquesta frase, que m’ha cridat l’atenció. M’agradat per què es veu reflectida la importància de l’educació emocional a les aules:

"En los centros donde han incorporado educación emocional en las aulas prácticamente no hay problemas de conducta ni de acoso".


Adjunto l’enllaç de l’entrevista perquè la pugueu veure, és molt interessant i recomanable per professionals de l’educació.

http://www.eldiario.es/norte/euskadi/sistema-educativo-incorpore-inteligencia-emocional_0_486101594.html

No hay comentarios: