Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

domingo, 28 de febrero de 2016

Benestar emocional

“Hem d’entendre el benestar com una habilitat, no molt diferent de l’aprenentatge d’un instrument musical”   Richard Davidson.
El benestar emocional consisteix en la capacitat de gestionar les emocions; no significa reprimir-les, sinó, sentir-se còmode al expressar-les i fer-ho de manera adequada. Es refereix a la nostra salut emocional, de com ens sentim, pensem i ens comportem.
La realitat és que les persones amb capacitat per resoldre els conflictes i manifestar les seves emocions, gaudeixen més de la vida i arriben més fàcilment a la felicitat.
A vegades, quan no expressem de manera correcta els nostres sentiments i emocions, els nostres problemes augmenten i la nostra salut es pot veure afectada.
Per tant, hem d’aprendre a escoltar i percebre les nostres emocions; això significa tenir una bona autoestima, una actitud positiva i optimista per afrontar els problemes de la vida, mantenir unes relacions afectives,  positives i satisfactòries..., en definitiva, una bona salut emocional.
Un dels aspectes importants del benestar emocional, com ja he dit abans, és l’autoestima. Acceptar-te tal com ets, és necessari per viure i ser feliç. També pren un paper important, tenir confiança amb un mateix, amb la capacitat d’afrontar situacions difícils i buscar-hi solucions...
El benestar emocional és un concepte ampli, que té a veure amb l’experiència de sentir-se bé amb un mateix, en harmonia i tranquil·litat. Tots desitgem sentir-nos a gust amb nosaltres i amb tot el que ens envolta. buscant l’equilibri i la felicitat.

Gaudir de benestar emocional vol dir sentir-se bé amb un mateix i amb els altres.

Com a conclusió, cal dir que el benestar emocional és un dels components més importants a  l’ hora de viure i ser feliç. Una persona que experimenta un alt grau de benestar emocional sent una major influència d'emocions agradables: alegria, il·lusió, entusiasme… i aquestes són capaces de gestionar les pròpies emocions i no es deixen atrapar per estats d’ànim negatius ni per les preocupacions.
Només quan acceptem, entenem i sabem expressar adequadament les nostres emocions i sentiments, arribarem a sentir-nos bé amb nosaltres i així augmentar el propi benestar. 

No hay comentarios: