Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

viernes, 26 de febrero de 2016

La inteligencia emocional. Redes (Entrada emocions)



https://www.youtube.com/watch?v=t90xcluixsM

Inteligencia emocional. Redes. Punset. Que podem extreure d'aquest video sobre la inteligencia emocional?
La primera frase que cal destacar d'aquest vídeo és que "el nostre cervell està programat per sobreviure". Per tant, el que ens vol dir és que el cervell et recorda que el món és perillós. Com ens està explicant el vídeo, si miréssim els riscos als quals estem exposats, no faríem res, ni tan sols sortiríem de casa. I és que, com ens diu, la tristesa i la falta de confiança no ens ajuda a poder avançar a la nostra vida. Per tant, un hàbit molt important que hauríem de treballar és l'optimisme.
Com ens mostra en el vídeo, Elsa Punset prepara una activitat a un gimnàs amb adults, per ajudar a que tinguin una visió més optimista. Aquesta tracta de fer una llista amb tres columnes; en la primera han d'esmentar un record alegre, en la segona una persona a la que estimen i en la tercera han de pensar un desig pel futur.
Després, cada persona de la sala agafa un color que s'associa amb el record, la persona que estimen i el desig. Finalment, aquests escrits s’enganxen on la persona els pugui veure. Així, entrenem al nostre cervell perquè "generi de forma habitual el benestar i l'optimisme."

En definitiva, el que aquest vídeo ens vol aportar és que, és tant important treballar el cos com la ment i les emocions. A més, per adquirir un hàbit mental o emocional hem d'exercitar el cervell com un múscul. D'aquesta manera aprendrem la importància dels pensaments i les emocions positives, donant pas a l'optimisme.


Per què he escollit aquest vídeo?

Penso que aquest vídeo ens mostra molt bé la importància d'una bona educació emocional, per poder arribar a un bon benestar físic i psíquic al llarg de la nostra vida.
El lloc que li donem a les emocions al nostra dia a dia és responsabilitat de cadascú, i som nosaltres els qui decidim tenir una educació emocional òptima. Perquè com ja hem vist en el vídeo, un bon hàbit i un treball constant del nostre cervell pot fer que percebem cada moment de manera diferent i més sana. Si tenim una bona educació emocional aprendrem a respondre a les situacions positivament, ja que som nosaltres qui decidim com hem de fer-ho. D'aquesta manera l’actitud amb la qual t’enfrontes a cada situació fa que actuïs d’una forma o d’una altra, segons el teu optimisme.

No hay comentarios: