Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

jueves, 25 de febrero de 2016

Conlficte. "No pierdas la perspectiva"

Aquest curtmetratge anomenat “No pierdas la perspectiva” de Dylan VanWormer i Logan Scelina tracta de dos caçadors, que surten com a personatges principals. Un d'ells és molt jove, primet i sembla que no té gaire experiència. En canvi l'altre és un home més gran, amb bigoti, i sembla molt experimentat en la feina.
Tot i aquests siguin els personatges principals, existeix un tercer, que surt el primer: un conill.

Al principi surt el caçador més jove, posant una trampa per enxampar el conill. Però de sobte arriba l'altre caçador, i posa una trampa encara més gran. I és en aquest moment en el qual s'inicia el conflicte. Comencen una competició per veure qui té els millors materials, els més grans, els més bons, qui té la pastanaga més atraient pel conill...

Mentre s'està duent a terme aquesta competició, els caçadors no s'adonen que el conill ja s'ha enfilat a la pastanaga que més li agradava per abraçar-la. Però en el moment que s'adonen i volen anar a agafar el conill, passa una àliga i se l'emporta.

Amb aquest curtmetratge vull explicar, que moltes vegades, quan entrem en conflicte amb algú altre ens ho acabem portant al “terreny” personal. Per exemple, molts conflictes es donen a la feina, a l'escola... I si tens una petita disputa amb algú en aquell context, acostumem a fer que el conflicte passi a ser personal. Gairebé sempre, això ens va perdre de vista els objectius que volíem aconseguir, ja que estem més centrats en “guanyar” la discussió.
Per tant, hem d'intentar mantenir l'objectivitat dels fets, per evitar aquestes situacions i intentar resoldre el problema mitjançant diferents tècniques de resolució de conflictes que ja coneixem.


He escollit aquest vídeo per què crec que és una bona comparació del que volia explicar, tot i que no estava segura d'escollir-lo pel fet que els protagonistes són caçadors. Però m'ha semblat un bon símil.

Us deixo aquí l'enllaç per tal que el pugueu veure:


No hay comentarios: