Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

jueves, 25 de febrero de 2016

"One Man Band" (Gestió de conflictes)

                    https://www.youtube.com/watch?v=H3X94UkD1-s


En relació als conflictes i a la resolució d’aquest, he trobat un curtmetratge de PIXAR que jo ja havia vist, en el qual es presenten diversos conflictes.

El curtmetratge tracta d’un músic que està sol a un poble i que porta una banda portàtil, es dedica a recaptar diners tocant música. De cop veu passar a una nena que porta una moneda d’or que vol llençar a la font del poble i comença a tocar. La nena en escoltar-lo s’apropa a ell i quan està a punt de posar-li la moneda al seu got escolta una altra música... Una altra música que porta una banda portàtil comença a fer la seva actuació. La nena s’apropa i està indecisa de qui dels dos donar-li la moneda.

Els dos músics comencen a tocar música alhora, una mena de batalla per veure qui aconsegueix la moneda, però a la nena li cau pel clavegueram per culpa d’ells dos. Ella li demana un violí a un dels músics i li agafa el got a l’altre i es posa a tocar el violí, quan de sobte un home li deixa un sac ple de monedes d’or. La nena agafa dues monedes, i davant d’ells les llença a la font.

He escollit aquest curtmetratge per parlar dels conflictes, ja que en ell trobem uns quants:

          - La nena té un conflicte intern quan no sap a quin dels dos músics donar-li la moneda.
          - Els músics tenen una baralla musical entre ells per veure qui aconsegueix la moneda que tant desitgen.
          - La nena es queda sense la moneda per culpa d’ells i ha d’aconseguir una altra.

Al vídeo veiem que es resolen tots tres conflictes. La nena no li dóna la moneda a cap dels dos músics, la baralla que tenen els músics acaba en empat quan fan caure la moneda pel clavegueram i la nena aconsegueix un sac ple de monedes que es queda ella.

Potser les maneres de solucionar els diversos conflictes que es presenten no són les més adequades, ja que no tots aconsegueixen el que volen, només la nena ho aconsegueix.

M’ha semblat un bon vídeo en el qual es veuen molt bé les diferents situacions de conflicte que es presenten.

No hay comentarios: