Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

domingo, 28 de febrero de 2016

Els Conflictes


Un conflicte és un desacord entre dues o més persones a causa de la incompatibilitat entre els seus interessos, necessitats, desitjos, valors... on entren en joc les emocions i els sentiments per poder gestionar-ho i solucionar-ho.
El conflicte sempre sol ser considerat com una cosa negativa i els associem amb situacions negatives; el que ens porta a evitar-los, ocultar-los o fins i tot eliminar-los.
Però, el que sí que és cert és que els conflictes poden ser positius, són generats en moments de la vida quotidiana que poden ocórrer en diferents àmbits com poden ser: l’àmbit familiar, l’àmbit escolar, l’àmbit laboral...
Hem de saber acceptar-los, perquè són essencials i formen part de la nostra vida, i a més, poden ser causa de canvi, de progrés i de creixement personal.
És molt normal, que existeixin diferències d’opinions entre persones, sobre una mateixa qüestió, però hem de comprendre i buscar la manera adequada de gestionar i d’obtenir un resultat òptim en totes les parts (recerca del bé comú).

Per concloure, podem dir que malgrat que pot haver-hi conflictes positius, sempre tendim a expressar-ho de manera negativa. Quan escoltem la paraula conflicte, sempre pensem en una situació desagradable i ho relacionem amb paraules negatives. Els conflictes formen part de la vida diària, sempre ens trobem en situacions en que hi poden haver-hi i hem de posar en joc les nostres habilitats comunicatives per poder solucionar-lo.

A vegades, pensem que és més difícil resoldre un problema, que deixar que continuï; no obstant això, és necessari fer front a aquestes situacions que generen malestar.
Per tant, la clau no és evitar, sinó gestionar el conflicte.

No hay comentarios: