Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

domingo, 28 de febrero de 2016

Gestió emocional: Emocionario





L’altre dia hem van parlar sobre un llibre: un diccionari d’emocions, EMOCIONARIO. La idea del llibre hem sembla molt bona, un diccionari d’emocions que ajudarà als infants a gestionar les seves emocions, perquè quantes vegades hem confós una emoció amb una altre? O no hem sigut capaços d’expressar clarament el que sentim? Personalment, no hem resulta fàcil posar paraules allò que sento.

No és fàcil i molt menys pels infants. Desprès de veure el visionat “Inside out” entenc més la ment i el desenvolupament psíquic dels infants. Pels infants és encara molt més complicat, perquè tenen una dificultat plus: la manca del coneixement lingüístic, el vocabulari, les paraules. Si el llenguatge ens permet manifestar el que pensem o sentim, llavors desconèixer paraules i el seu significat limitarà als infants a expressar-se. Diria més, limitarà la capacitat de comprendre el que pensem o sentim. Pensar i parlar estan molt vinculats.

Des d’aquest llibre “Di lo que sientes” ajudarem als infants a tenir recursos per identificar que senten, per poder expressar-ho i que els altres ho comprenguin. Això ajudarà a aconseguir que els infants creixin com adults saludables per si mateixos i pels demès, donant pas a la empatia.   

Convido a la gent que li doni un cop d’ull. El podeu trobar a La Casa del Libro.

Anotació: per treballar aquest llibre amb infants de 0-3 anys, hauríem de simplificar les emocions que podem trobar en el llibre, i treballar les bàsiques, ampliant-les mica en mica amb diferents recursos ja que aquest llibre abarca altres edats. 


No hay comentarios: