Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

sábado, 27 de febrero de 2016

Prezi Intel·ligència emocional : Arelí Arias


Intel·ligència emocional
Segons el que he aprés partint d´aquesta presentació.


Es podria dir que la intel·ligència emocional s´estructura en 4 etapes que es troben interrelacionades:
La primera és la Percepció emocional que implica, identificar, valorar i expressar les nostres emocions d´una manera adequada. La segona és la Facilitació emocional del pensament que implica que les emocions que sentim influeixen en el nostre pensament i dirigeixen la nostra atenció cap a la informació que per nosaltres es rellevant, a partir d’aquí el nostre estat d’ànim canvia i això es pot mirar des de el optimisme fins al pessimisme lo qual afavoreix la consideració de diferents punts de vista per exemple, malestar – bloqueig mental. La tercera és la comprensió emocional que requereix per part nostre comprensió i raonament sobre les emocions per poder interpretar-les, habilitats per comprendre sentiments complexos i per reconèixer la transició entre emocions. La quarta és la regulació emocional que implica regular les emocions en un mateix i en els altres, gestionar les nostres emocions en les diferents situacions de la vida i ser capaços de disminuir les emocions negatives i reforçar les positives.

Seguidament es pot dir que la intel·ligència emocional es de dos tipus:
Intrapersonal que consisteix en l’ habilitat per comunicar-se de manera efectiva amb un mateix i gestionar de manera optima les pròpies emocions i que està formada per la autoconsciència emocional, l’autoregulació i l’auto motivació i la interpersonal que consisteix en l´habilitat per comprendre i gestionar de manera efectiva les emocions de la resta en la qual es posa en joc l´empatia i les habilitats social.

Resumint tot i com a conclusió, el coneixement, comprensió i control de les emocions pròpies com de la resta ens permetrà adaptar-nos, comunicar-nos i desembolicar-nos en la societat.



No hay comentarios: