Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

sábado, 27 de febrero de 2016

La importància del sentit de l'humor

La importància del sentit de l’humor

A la nostra vida ens enfrontem a diverses situacions i són nosaltres els qui decidim com ens volem enfrontar a elles. Molts cops, tendim a deixar-nos emportar per la càrrega negativa d’una situació o ens deixem caure anímicament pel pes dels nostres problemes. En moments com aquests, enlloc de deixar que passi això, el sentit de l’humor té una tasca primordial per evitar que ens deixem endur per aquests factors negatius. Amb ell, podem arribar a riure’ns d’allò que ens preocupa o alleugerir la càrrega negativa del moment.


Però l’humor no solament prové d’un mateix, en el nostre dia a dia podem trobar coses divertides i que ens facin riures i també facin aquesta tasca d’alleugerir les nostres preocupacions, si més no, durant uns moments. Un exemple són els acudits, dels quals deixo un exemple aquí a baix:


 

La presència de sentit de l’humor a una persona està molt relacionada amb la seva autoestima. Hi ha un fragment de l’article que parla específicament dient que el sentit de l’humor ens ajuda a estimar-nos més i a acceptar les nostres imperfeccions i així augmenta la nostra autoestima.

El fragment en concret parla sobre la importància d’aprendre a riure de nosaltres mateixos i diu això: “[…] lo que resulta de ello es una liberación emocional muy potente: Nos sentimos más livianos, alegres y eso nos lleva a querernos más y a abrazar todos aquellos aspectos que, en el fondo, nos definen y son perfectos dentro de la imperfección que podemos ver en ese momento. […]”.

En conclusió, riure és saludable, ja que ens fa sentir millor amb nosaltres mateixos, ens ajuda a relaxar-nos enfront de situacions estressants i a canviar la percepció que tenim d’elles. Ens aporta molts beneficis i ajuda a millorar la nostra vida, fent-nos més feliços.

Per acabar, deixo un fragment de l’article per a reflexionar sobre aquest tema:
 “Las verdaderas prioridades son darnos cuenta de que la vida es muy corta como para pasárnosla juzgándonos y que lo realmente importante es brindarnos amor y respeto a nosotros mismos.”


 


 

No hay comentarios: