Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

jueves, 25 de febrero de 2016

Piruletes de les emocions (Gestió emocional)

                     http://actividadesinfantil.com/archives/10634


Aquest és un recurs que he trobat per treballar les emocions amb els infants més petits.

Consisteix a fer com unes “piruletes” amb cartolina i pals de polo. Llavors seria retallar la cartolina amb la forma de les cares i dibuixar cares de diferents emocions.

He vist que és una bona manera de treballar les emocions, amb una preparació prèvia, i tenint en compte que potser no seria una sessió només si els infants són molts petits, sinó que tindria un treball de parlar sobre les emocions abans de presentar aquest material als infants.

Es poden fer diverses activitats, des que representin la cara de fàstic, sorpresa, alegria, tristesa, por... fins a explicar un conte o una petita història i hagin de dir com es troba el protagonista, o completar una cara amb unes pautes marcades o simplement, posar una cara a un racó de la classe i deixar boques i ulls perquè ells puguin enganxar i desenganxar el que vulguin, així també estimularíem el llenguatge a part de treballar les emocions.

Al link que he deixat donen unes propostes d’activitat que es podrien dur amb aquest recurs, una d’elles requereix la lectura, per tant potser no seria molt adient per dur-la a terme a l’escola bressol.

Crec que és un bon recurs per utilitzar amb infants a partir dels 2 o 3 anys i cap endavant.

No hay comentarios: