Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

domingo, 28 de febrero de 2016

Conflicte ¿violència i crits?


Per a començar aquesta reflexió he buscat a internet la paraula conflicte i m’he dedicat a mirar l’apartat d’imatges i el que he pogut observar era previsible. Casi bé totes les imatges reflecteixen, violència,  crits, etc.

A partir d’aquesta observació podem veure que tota la societat té un concepte de conflicte totalment negatiu però aquests conflictes també poden ser positius.

El conflicte ja hem vist que és part del nostre dia a dia, pot afectar a la feina, a la família , als amics, etc.  I encara que no ho sembli pot resultar un concepte positiu si sabem gestionar-los. Podem trobar la manera de resoldre aquests amb eficàcia utilitzant habilitats socials i personals com l’empatia, el respecte, la cordialitat...

També és cert que depenen quins siguin aquests conflictes i sobretot quin sigui el seu origen pot portar més dificultat a l’hora de gestionar-lo, però es precisament en aquest moment quan hem de parar-nos a reflexionar si de veritat volem resoldre aquell conflicte i una vegada decidit, pensar com fer-ho i quines habilitats podem utilitzar per  aconseguir aquest fi.

Si tothom apliqués aquests termes les persones no tindríem un concepte tant negatiu del que és un conflicte i en el moment que es veiés una imatge que resumís la paraula conflicte es deixarien de veure crists i violència com succeeix en aquest exemple.

No hay comentarios: