Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

jueves, 25 de febrero de 2016

Es difícil amarse a uno mismo cuando uno no se siente amado

La meva entrada comença amb aquest tros de pelicula de la pelicula Angel A, una comèdia romántica ambientada en París, on el protagonista ha tingut una vida de criminal i té l'autoestima pel terra i una deuda, per aquest motiu decideix suicidar-se. Pero en el moment en que el protagonista es vol llençar pel pont apareix una noia, Angela, que com bé diu el nom és el seu àngel de la guarda i aquesta es llença abans que ell, però aquest va a salvar-la i ella es troba endeudada amb ell, i li diu que en qualsevol cosa li ajudarà, com per exemple, en estimar-se a ell mateix.
Què és l'autoestima? 
Podem definir l'autoestima com la estima que un mateix es té, tot i que de vegades no existeix per a moltes persones i per aquest motiu el desenvolupament integral ja sigui dels infants, adolescents o adults, es veu afectat, d'aqui vindría l'exemple que l'Angela diu al protagonista: 

Es difícil amarse a uno mismo cuando uno no se siente amado.

Poden haver diversos àrees de l'autoestima com per exemple:

  • L'autoestima global, o sigui, la valoració general d'un mateix.
  • La imatge acadèmica, laboral, avaluació d'un mateix com a estudiant o treballador/a.
  • La imatge corporal, la combinació entre l'aspecte i les capacitats físiques.
  • La imatge familiar, si se sent segur respecte amor, i si es valoren les seves aportacions.
  • La imatge social, els sentiments d'un mateix envers les amistats.
En el cas de que aquestes àrees es valorin de manera positiva, la persona gaudirà d'una alta autoestima, però si en canvi es valora de manera negativa mostrarà una baixa autoestima.
A tot això hem de destacar la importància que té l'autoestima i saber com educar-la en vers els infants, ja que a partir de la seva experiència de petits es construeixen records. Com a educadors hem de fer que els més petits/es s'estimin per el que són amb la finalitat d'una infància feliç i plena de gaudi i benestar.

No hay comentarios: