Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

domingo, 28 de febrero de 2016

Educar les emocions


L'Elisenda Turró Ventura és una psicòloga familiar on en una de les seves xerrades ens parla sobre quatre punts molt interessants i importants:
- L'educació emocional a casa
- Com controlar les emocions
- Podem ajudar als nostres alumnes a desenvolupar la intel·ligència emocional?
- La comunicació: una eina per a l'educació emocional.



formentera 2010 049



Parlaré sobre els dos últims punts de la xerrada, on ens explica la necessitat d'educar els nostres joves i infants en matèria emocional ja que una persona que sap identificar les seves emocions, comprendre-les i gestionar-les serà una persona capaç d'afrontar nous reptes i superar els entrebancs amb èxit.
La manera com ens comuniquem entre nosaltres determina les relacions que tenim i tindrem en un futur. Hem après a comunicar-nos a través dels patrons que hem vist als nostres pares/mares i persones de referència. Fer conscient a manera en que ho fem ens ajudarà a entendre com ho percep l'altra persona i a evitar errors de comunicació.
Comunicar-se de manera assertiva és la millor manera per expressar els sentiments i defensar els nostres interessos. Saber el que volem dir en primer lloc, i saber-ho expressar en segon lloc, són la base per aprendre a comunicar-nos millor.
Tant important és l'expressió verbal com l'expressió corporal i les dues participen activament en la comunicació. Per tant, s'ha de treballar tan la verbalització com el cos, ja que transmetem per tots dos llocs. Crec que no es dóna la importància necessària a la gestió de les emocions i és una cosa que, com hem dit abans, s'hauria de treballar des dels infants més petits fins als joves i gent gran. Perquè ens ajudarà a formar-nos com a éssers humans i a viure en benestar.

No hay comentarios: