Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

sábado, 20 de febrero de 2016

La cultura no es atributo exclusivo de la burguesia. Los llamados "ignorantes" son hombres y mujeres cultos a los que se les ha negado el derecho de expresarse y por ello son sometidos a vivir en una "cultura del silencio".
¿Cómo debe ser una escuela que sirva para superar desigualdades y no para consolidarlas?
¿Cómo educar para la libertad y la transformación?

Aquesta és la frase que em va tocar per reflexionar i a continuació exposaré la meva opinió.
Una escola que sreveixi per a superar les desigualtats ha de ser oberta a la diversitat respectant les cultures i coneixent-les per poder actuar amb els nens i nenes des d'un panorama real i significatiu.
Han d'identificar-se amb l'escola per a què la considerin part de les seves vides. S'ha d'ensenyar a opinar amb llibertat i autonomia; i els recursos que que proporcionen han de ser accesibles a les possibilitats dels alumnes. Els educadors han d'estar preparats tant a nivell curricular com a nivell cultural, és a dir, que estiguin capacitats i es proposin analitzar el context que els envolta tant a ells mateixos com als infants per tal d'entendre les seves necessitats i maneres de viure.
S'ha d'educar d'una manera digna i amb una certa homogeneïtat però respectant les diferències i sense obstaculitzar la convivència amb els alumnes. Per a mi l'educació és el camí cap a la transformació a un món millor. L'educació s'ha d'adaptar a les novetats de la societat en la qual vivim, ha de ser una resposta a les necessitats d'aquesta i  tenir clar en tot moment la simbiosi entre l'educació i la societat.

No hay comentarios: