Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

sábado, 27 de febrero de 2016

Gestió de les emocions: la mort

Actualment a la nostra societat la mort és un tema tabú. No es prepara psicològicament a les persones per afrontar la mort com una cosa natural i inevitable sinó que s’intenta evitar el tema.
La mort és un fet real amb el que ens trobem a diari i des de petits, des de que se’t mor una mascota fins quan et falta un ser estimat. Per això trobo de vital importància exposar i parlar d’aquest tema com una cosa normal i des de la infància.
Quan ens falta algú a qui estimem ens provoca una sensació de tristesa, majoritàriament, però també ens pot provocar ràbia o impotència. És per això que s’ha d’educar emocionalment a les persones en vers aquest tema. Estar preparat emocionalment de que la mort pot arribar en qualsevol moment és imprescindible per afrontar-la de la millor manera possible quan arribi.
Els contes són un bon recurs per treballar les emocions. En concret he trobat un conte que parla de la mort i és pels mes petits.
El conte de “T’estimaré sempre, petitó” dóna a entendre que l’amor de les persones que ens estimen és incondicional. En Cueta fa preguntes a la mare, per saber si l’estimaria malgrat fos dolentot, un ós, un cocodril, un insecte… i planteja altres qüestions com ara si l’amor es gasta, es pot trencar o fer malbé i arreglar, enganxar o refer. La guineu contesta que ella l’estimarà sempre, i en Cueta pregunta si també l’estimarà  i el seu amor continuarà quan ja no hi sigui. M’agrada molt la resposta de la mare: “Veus aquelles estrelles lluminoses? doncs n’hi ha algunes que van desaparèixer fa molt temps i encara brillen al cel. Doncs l’amor, com les estrelles, mai no s’acaba”. 

Aquest conte és una bona manera d’introduir la mort als mes petits. 

No hay comentarios: