Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

domingo, 28 de febrero de 2016

Saber gestionar les emocions, des de ben petits

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/saber-gestionar-les-emocions-des-de-ben-petits/video/5494294/

L'enllaç que us he adjuntat anteriorment, és del programa "Els matins" de la cadena TV3, amb una duració de 23 minuts on tenen com ha invitat un dels personatges treballats en aquest modul, com ho és Ferran Salmurri, escriptor del llibre "Llibertat emocional" treballat a classe, i "Raó i emoció" el qual presenta en aquesta petita "entrevista", també presenten a la Júlia Prunés educadora i dinamitzadora de tallers d'educació emocional. 

En aquesta entrevista realitzada parlen de diferents termes treballats, com ho és la felicitat; sent l'objectiu de les persones arribar al màxim benestar i així arribar a ser feliços. 
Encara que tothom té molta dificultat a trobar la felicitat, per això aquest terme no l'impliquem a les escoles, i en cap moment ens plantegem perquè vivim. 
Per aquest motiu s'arriba al terme del fracàs, perquè en les escoles actualment no s'ensenya a com actuar davant de les emocions, ni a obtindré l'objectiu específic,

Què és el que en fa falta en aquesta societat?
Cada persona sobretot els alumnes cada dia tenen més por al fracàs, o pensen més en com es veuen davant de diverses situacions és aquí quan les emocions sorgeixen per això cal identificar i acceptar. Encara que moltes de les emocions que sentim les ocultem i pot arribar a ser un perill si aquestes no són regulades; en aquest cas hem d'aprendre a portar l'emoció sabent la durada de cadascuna ja que una emoció és totalment natural i prudent. 

Com podem ensenyar als més petits a com gestionar les emocions?
Hi han dos conceptes per poder ensenyar als infants:

· Aprendre nosaltres primer i seguidament tenir una bona autoestima, és a dir, sentir-te bé amb tu mateix

· El segon concepte consisteix en un altra terme treballat, com ho és l'empatia el qual significa estar bé amb els altres. 

Per fer consciència als més petits sobre aquests conceptes, ens posen com a exemples els contes o llibres de la Berta, els quals conviden a entendre i gestionar positivament els conflictes dia a dia. Aquesta activitat consisteix en implementar en una escola, activitats amb el llibre el qual treballa l'empatia i l'educació emocional. 

Un dels problemes que té aquesta societat és el posar etiquetes; així creem aquesta vida com un judici que ens impideix arribar a ser feliços, per desfer-nos d'això hem de crear una pautes d'educació i convivència. 

Per acabar l'escriptor Salmurri ens diu que la felicitat es pot contagiar de pares a fills, i per això tothom pot arribar a ser-ho, només cal creure en nosaltres mateixos i controlar les nostres emocions. 

No hay comentarios: