Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

viernes, 26 de febrero de 2016

Tenim conflictes en grup?


Posar-se d'acord en un grup.

Molts cops quan una persona està associada al món de les entitats, ens trobem amb la configuració d'un grup on hi ha gran varietat de persones de diferents edats, les quals no coneixem de res i amb el pas del temps acaben convertint-se com en una segona família i amb ells vas descobrint les diverses opinions, les maneres d'actuar i de pensar, així com no amb un gran ventall de desitjos que tenen per a dur a terme en aquella entitat.

És fàcil portar a terme l'elecció d'una decisió en un grup?

Com bé hem dit abans, les persones tenen diverses maneres de pensar i molts cops no es posen d'acord en la manera d'assolir unes tasques o d'escollir una decisió a emprendre per dur a terme en el grup o colla.

En moltes ocasions quan parlem d'un conflicte dins d'un grup, veiem com les persones es posicionaran a favor d'un costat o un altre segons les persones que encapçalen una sèrie de propostes o idees per dur a terme en l'entitat i segons els seus interessos o desitjos escolliran una opció o bé una altra.

També val a dir que dintre dels seus desitjos també hi juguen un paper molt destacat les emocions i sentiments i potser encara que una proposta no t'acabi d'agradar o fer el pes, si la persona què encapçala aquesta proposta i tens un vincle més proper i els sentiments cap aquella persona en son més forts acabaràs posicionant en una banda o altra.

Val a dir que després de la posició adoptada i havent escollit una proposta per les persones que configuren el grup, s'hi afegeixen els anomenats interessos que tots sabem que amaguen un rerefons alguna cosa de més a més per tal d'evitar allargar més el conflicte i on la part que defensava un altre objectiu o interès pel grup, veu què ho han fet per tal d'evitar més problemes i més discussions a l'hora d'arribar a un acord amb ells.

A l'hora de discutir els acords proposats i posar en una taula tot allò que s’ha arribat a escollir podem observar que segons com sigui la teva posició i com sigui la teva actitud a adoptar en aquell precís moment, podem veure com poden arribar a posar en perill les nostres relacions amb els integrants del grup i podem arribar a tenir una mena d'ira i ràbia cap aquella persona i trencar el vincle i el bon clima que es podia veure en aquella entitat fins abans de començar a crear aquest conflicte.

També hi ha una altra opció que molta gent aposta per posar-la en joc en la decisió d'una proposta/idea és el fet de fer valer i negociar que la nostra pròpia opinió és la millor per portar a terme i tirar endavant.

Per tal de prendre una decisió davant un conflicte el millor a fer per tal de no tancar-se en banda és demanar consell a altres persones, veure diferents opinions de la gent que conforma el grup i parar a pensar una mica tots aquells objectius que vull aconseguir i sobretot pensar que el fet de capficar-se en una idea pròpia a vegades és tancar-se en banda i aconseguir que tot allò que s' aconsegueix el bon rotllo i la bona sintonia, acabi anant-se per culpa dels conflictes i de com ens tanquem en banda les persones sense voler escoltar els altres.

Per acabar com sempre deixo una frase...

"Cuando atrasamos la cosecha, los frutos se pudren, pero cuando atrasamos los problemas, no paran de crecer." Paulo Coelho



No hay comentarios: