Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

sábado, 27 de febrero de 2016


                                                          
             Resolució de conflictes


Conflictes amb models mentals

La següent entrada parla sobre els conflictes que es poden generar entre diferents persones i perquè. Com a éssers diversos, en el pensament i en la manera de fer, que som, poden sorgir conflictes, que poden ser bons o dolents segons com es gestionin o com ens ho prenem. El vídeo adjuntat al final de text, parla de la amistat i els conflictes que hi han respecte els diferents models mentals que hi han, i explica que molts cops entre persones construïm muralles mentals perquè quan entre dues persones hi han models mentals diferents, costa més entendres i realment no sempre es posa èmfasi en conèixer i entendre a la altra persona tal i com es. Al vídeo ens parla de les diferents mentalitats que hi han, que son:

-          Mentalitat emprenedora
-          Mentalitat motivadora
-          Mentalitat executiva
-          Mentalitat conservadora

Les mentalitats conservadores i executives, segons el ponent del vídeo, estan situades al costat esquerre del cervell, i les mentalitats motivadores i emprenedores al costat dret. Dos hemisferis molt diferents.
És aquí on s’explica que molts cops, quan sorgeix un problema amb una persona o un conflicte a l’hora de fer alguna cosa, a vegades no és que hi hagi un problema personal amb l’altre persona, sinó que hi ha un conflicte entre els models mentals.

D’aquesta informació, podem treure diferents conclusions i ens pot ajudar a pensar i a entendre millor els comportaments entre persones, ja que molts cops es generen conflictes per la manera de pensar d’una persona o la manera de realitzar una mena de treball.

És un vídeo interessant, ja que com a educadora em servirà per poder analitzar els comportaments dels nens, mirar d’entendre el que fan i perquè, aprendre a corregir diferents comportaments i tenir en compte la diversitat de models mentals que te la gent per tal d'empatitzar, i en aquest cas, intentar en la mesura de lo possible que els infants sàpiguen i aprenguin a col·laborar i a establir canals de comunicació amb altres nens amb personalitats i models mentals diferents. Ja que des de les diferències es des d’on més s’aprèn.

No hay comentarios: