Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

domingo, 28 de febrero de 2016

Aristòtil i la seva frase (Gestió emocional)




"Educar la mente sin educar el corazón no es educar en absoluto"


Aquesta frase la va dir un gran filósof com ho va ser Aristòtil; a continuació esmentarè que ens vol dir a través d'aquesta petita però intensa frase. 

Durant la infància les relacions obtingudes conformen gran part de com ens formarem com a persones adultes, allò racional és lo que marca la nostre educació com també les habilitats socials i socials que estan vinculades amb lo racional. 

Nosaltres com a futurs educadors hem d'educar el cor dels infants perquè el dia de demà tinguin menys problemes derivats de les emocions conflictives en las que es trobin, ja que poden arribar a ser uns problemes simples i quotidians o uns de més greus posant casos de suicidis, o consum de drogues.

LA PRÀCTICA FA AL MESTRE 
El moment més important per treballar la gestió de les emocions és quan ens atrapa una emoció, és a dir, l'aprenentatge és millor i facilitadora a l'hora de la pràctica donat de que les emocions són abstractes i poden resultar complicades sense tenir algo amb que experimentar-les. 

Un dels nostres errors com adults, és quan fontrem les emocions d'enuig dels infants de manera negativa posant-lis un càstig o mostrar una forma d'enuig amb ells. Els nens i les nenes aprendran a regular les emocions amb èxit quan se li reconeix les seves emocions negatives. 
El fet de que actuem nosaltres també de forma negativa crea que l'emoció no desaparegui en aquell moment, i fa que hi hagi una falta de confiança entre el nen i l'educador/a. 

El més complicat com a educadors i educadores és educar el cor, ja que la idea és que l'infant aprengui a identificar les senyals que ens ofereixen els nostres sentiments i les utilitzin com a base per prendre decisions adequades al clima afectiu que es respira en l'entorn, donant-li importància a que tots els sentiments estàn bé el que poden condicionar de forma negativa són les conductes, tothom pot tenir sentiments d'enveja però s'ha d'aprendre a familiaritzar amb ell i aprendre a portar-les de manera adequada. 
Com ja sabem quan sentim una emoció el que realitzem és actuar sense pensar, per això nosaltres hem de fer aprendre al nen o la nena a calmar-se abans de pensar i actuar, no hem de dir que es calmin, hem d'invitar-los a comprendre que alguns estats emocionals no són positius per a tothom.


Un petit consell consisteix en que qualsevol estrategia que impliqui jocs, contes i dinàmiques divertides, és adequada per fomentar els principis que he comentat anteriorment. En aquest sentit, els ajudare'm a desenvolupar la seva capacitat de pensar i planificar de tal manera que puguin evitar situacions complicades i desevolupar-se en forma de felicitat. 

No hay comentarios: