Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

sábado, 27 de febrero de 2016

Els conflictes

Els conflictes

Molts cops, quan ens topem amb un conflicte, el prenem com una cosa negativa i ens sentim malament. És inevitable que se’ns presentin conflictes i per això hem d’aprendre a acceptar-los com una cosa natural a la nostra vida. Personalment, crec que el primer pas per poder solucionar un conflicte, és aquest: acceptar-lo com un fet amb el qual ens trobarem tota la vida, del qual podem extreure coses positives i aprendre moltes coses.


Aquí adjunto l’enllaç d’un article que parla de 5 estratègies per resoldre un conflicte:


Les 5 estratègies de les quals parla l’article són: la col·laboració, l’acomodació, el compromís, la competència i l’evasió. És interessant el fet que aquestes estratègies es poden posar en pràctica depenent del grau d assertivitat i cooperació entre les diferents parts del conflicte, ja que no és el mateix parlar amb algú disposat a negociar, amb empatia cap a un altre..., que amb algú que no té aquests factors.


Una cosa que m’ha agradat perquè crec que té tota la raó, és que diu que no tots els conflictes se solucionen de la mateixa manera o amb la mateixa tècnica, ja que segons la situació en què ens trobem serà millor seleccionar una tècnica o una altra.


Per últim, l’article dona un consell sobre com posar en pràctica aquestes estratègies. Alguns d’ells són: No intentis evitar el problema, resol-lo; comença identificant la teva pròpia reacció; aborda les situacions amb respecte i calma i evita sempre la confrontació.

No hay comentarios: