Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

domingo, 28 de febrero de 2016

L'autoestima


Comparteixo aquest vídeo perquè toca un tema molt important que és l'autoestima. L'autoestima és voler-se a un mateix i voler als altres. Significa saber que som valuosos, que valguem la pena, que som capaces, i no només saber-ho sinó afirmar-ho, creure'ns-ho i actuar conforme a aquesta creença. Implica respectar-nos a nosaltres mateixos i ensenyar als altres a fer-ho. És un aspecte molt important de la nostra personalitat, és fonamental per gestar la nostra identitat com a ésser humà i imprescindible per a una bona adaptació social.
M'he sentit identificada amb aquesta història, ja que quan vam haver de fer l'activitat de pensar qui sóc, em va costar molt poder interioritzar qui era, amb què paraula definir-me, fins que em vaig adonar que les persones som complexes i molt difícils de definir en poques paraules. Com existeixen tants matisos a tenir en compte és important no fer generalitzacions a partir d'un o dos aspectes. Per exemple:
• Podem ser molt parladors amb els amics i ser molt callats a casa.
• Ser un mal jugador de futbol no indica que siguem un desastre en tots els esports.
• Que ens surti malament un examen no significa que no servim per als estudis.
Així que vaig poder definir-me sense complexos en diverses paraules, sense pensar en les opinions dels altres sobre la meva persona.
Moltes persones són com aquest arbre, no s'adonen dels seus veritables dons i sofreixen volent ser el que no són. De vegades volem aparentar el que no som solament per agradar als altres i alguna vegada ens hem preguntat si ens agradem a nosaltres mateixos.
Per tant una alta autoestima és essencial per lligar els nostres somnis i ambicions, creiem en el nostre propi potencial i est ens dóna motivació per aconseguir el que busquem. Sense confiança en un mateix, sense la sensació de voler-se i de ser estimat, ningú és capaç de gaudir de la vida ni de desenvolupar-se adequadament.
Tots tenim la responsabilitat de treballar en l'autoestima per poder tenir una vida més feliç.
https://www.youtube.com/watch?v=h6A6IVRZskg&spfreload=10

No hay comentarios: