Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

sábado, 27 de febrero de 2016

La importància d'expressar-se: Escriptura expressiva



La importància d'expressar-se: Escriptura expressiva
                           
En aquesta entrada parlaré sobre la gestió de les emocions negatives i una tècnica per dur-la a terme. Tot el que diré es basa en informació extreta d’un vídeo que adjunto al final del comentari.

És molt important treure fora i expressar les emocions, sobretot les negatives, ja que si no ho fem, es pateix el risc que això ens afecti negativa ment tant psíquicament o emocionalment com físicament.

Al vídeo es donen unes dades molt interessants que diuen que les persones que tenen problemes personals i no parlen d’ells, tenen més possibilitats de posar-se malaltes. A més, també diu que les persones que reprimeixen els seus problemes, van al metge una mitja d’un 40% més que les persones que expressen i comparteixen els seus problemes amb altres.
Tot això és veritat, però molts cops ens costa expressar les nostres emocions i explicar els nostres assumptes a altres, per por a què ens jutgin, ens rebutgin o menyspreïn. En conclusió, obrint-nos a una altra persona ens sentim vulnerables, ja que estem explicant coses amb les quals ens poden fer mal.

Al vídeo s’explica una tècnica per expressar les nostres emocions, però sense necessitat de parlar amb algú si encara no estem preparats per exposar-nos. Aquesta tècnica és l’escriptura expressiva. Consisteix a escriure diàriament durant 20 minuts, durant 4 dies sobre el problema que ens preocupi, com ens fa sentir i posant nom a aquests sentiments, problemes..., per a anar comprenent perquè ens sentim així, quin és l’origen d’aquesta situació, etc. El temps pot variar, però mínim s’han de fer 20 minuts diaris per poder veure el benefici de la tècnica. És aconsellable fer-ho al final del dia, ja que és quan ens trobem tranquils i més relaxats.
Quan s’acabi el període de 4 dies, es poden deixar passar uns quants dies més i després reflexionar sobre com han canviat les coses respecte al que s’havia escrit.

Per acabar m’agradaria deixar una frase que m’ha agradat molt i que es diu al final del vídeo per a reflexionar:

“No es magia, es inteligencia emocional”

Enllaç al vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=WzjG5d_a7rw

No hay comentarios: