Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

domingo, 28 de febrero de 2016




Gestió emocional.

En aquesta entrada parlaré del llibre de Ferran Salmurri de llibertat emocional.
En aquest llibre que vam llegir a classe ens parla sobre la gestió emocional i els pensaments positius per aconseguir-la. Ens parla de l'índex de la felicitat, calcula del 0 a 10 cadascuna de les opcions, fer la suma i dividir entre 5, el resultat ens donarà l'índex de la felicitat. El resultat es mira com un examen, 5 és suficient, 9 és excel·lent.
Per a calcular aquest índex cal tenir en compte els factors que t'ajuden a ser una persona feliç.
Les persones més felices disposen d'una bona autoestima, per tal de què la vida ens funcioni bé, hem de dir les coses en positiu i pensar en positiu de nosaltres mateixos.
- Amb un bon autocontrol de la conducta, fer-se propòsits i complir-los, tenir en compte en quin moment s'ha de fer l'esforç i quins pensaments tenim en aquest moment.
- Amb autocontrol de les emocions, aprenem a pensar diferent, som allò que practiquem: practico pensament positiu, pensaré en positiu i actuar en positiu.
- Tendència a pensar en positiu, no en negatiu, aprendre a pensar.
- I Moltes relacions i bones relacions amb els altres, assertivitat, respecte, tolerància, empatia, honestedat.
Per millorar aquests aspectes hem de saber que tot el que sentim depèn del que pensem, si tenim pensaments negatius, tindrem una actitud negativa. Les persones som allò que practiquem, si practiquem pensaments positius, tindrem pensaments positius, un exercici per fomentar els pensaments positius, pensar en coses positives, que tinc i coses positives de la gent que ens estima.

Aprendre a pensar millor, sovint ens prenem que el que creiem és cert, i intentem confirmar-ho sempre, ja que ens dóna seguretat, però no són sempre i ens poden afectar. Per exemple, la mare que quan la filla surt de festa pensa que li passarà alguna cosa dolenta tota l'estona.
Hi ha exercicis per aprendre a pensar:
-escriure que penso de mi mateixa.
-Escriure que penso dels altres.
-Escriure que penso de la vida i del futur.

Passar del pensament a l'acció: comunicació dels propis sentiments, la importància d'expressar correctament els propis sentiments i en el moment adequat. Ser assertiu és clau.
Assertivitat és l'habilitat d'expressar sentiments de forma adequada, en el moment oportú i respectar els drets dels altres. És important no utilitzar tancadors de comunicació, no utilitzar "tu" "jo" per no generar conflicte.

Penso que com educadores hem de tenir clar aquests conceptes, i practicar valors, per tal de tenir interacció positiva amb els altres i sobretot amb els infants cal: saber escoltar, comunicar adequadament, defensar drets propis mitjançant el respecte dels drets propis i dels altres, la tolerància acceptant als altres, l'empatia per posar-se en el lloc dels altres i tenir presents les seves emocions i sentiments i l'honestedat.
Ens pot ajudar molt aplicar tècniques de relaxació per tal d'aconseguir una bona regulació emocional i crear un ambient confortable. Una bona educadora ha de posar distancia amb els problemes, veure'ls amb un altre perspectiva i buscar pensaments agradables. No ens afecta el que passa, ens afecta com ens prenem el que passa.

 Recomano 100% aquest llibre per què et mostra un altra visió de les coses i una serie de tècniques molt útils que et poden ajudar a aconseguir aquests pensaments més positius.


No hay comentarios: