Llámalo maestro

Llámalo maestro
El títol del nostre bloc és un eslògan que hem adoptat com a grup des del curs passat. Va sorgir després de reflexionar a partir d'aquesta il·lustració de Forges

viernes, 19 de febrero de 2016

Resolució de conflictes

Aquesta entrada al blog és per proporcionar-vos una página web,  que segurament podeu conèixer,  trovada a partir d’un “like” a FB. Vaig trovar una entrada que tractava el tema de la  resolució de conflictes.
Proposa resoldre conflictes a partir de contes per a nens. Em va semblar una manera molt dinàmica i adient per als infants, ja que es presenta de manera atractiva.

Crec que és un recurs que s’ha de tenir en compte a l’aula i poder convinar-lo a partir d’obres de teatres per veure-ho més “in situ”.
Doncs, a partir dels contes els nens i nenes poden recordar anèdotes i relacionar-les amb les solucions presentades pels personatges dels contes.
És molt important la resolució de conflictes, ja que es potencien valors personals i reforça les relacions socials.
Al enllaç podeu trovar com una guía/pasos resumits en:
-        Ajudar al nen/a  a identificar el problema.
-        Ajudar l’infant a generar solucions.
-        Deixar que el nen probi una solució trovada ( en cas que no sigui la correcta, el aprenentatge segueix el seu curs: assaig/error).
-        Recordar al nen/a  els passos seguits.
-        Felicitar a l’infant amb la resolució del conflicte.

Vull resaltar l’últim pas. És el més important per que el nen cregui en aquest procediment, a més a més que recolza la seva autoestima i seguretat, la qual cosa el beneficiarà a l’hora d’afrontar-se a un conflicte en un altre cas.


Els educadors hem de buscar estratègies per a la nostra convivència a l’aula, ja que això farà que la convivència sigui harmónica, cosa que farà que els objectius s’assoleixin més ràpidament i millor. 

No hay comentarios: